Der er en uge til jul ….

Her på pelscentret har vi arbejdet hver eneste dag siden d. 6. november og vi ser nu frem til lidt juleferie ..

Vi har pelset 615.000 mink, på de mest hektiske dage flåede vi i døgndrift ca. 32.000 stk.

Vi har haft stor fokus på at minimere antallet af iturevne skind og vores interne kontrol viser at det er lykkedes, de eksakte tal kender vi først når vi modtager kvalitetsrapporten fra Kphf.

Med opdateringen af HG´s opskærings maskine er det min vurdering at antallet af iturevne bagben fra denne maskine ikke er større end på Jasopels´s maskine, som i øvrigt har ødelagt en del haler.

Processen med at tømme hyldevogne og skære poter har som tidligere nævnt fungeret godt, jeg håber det har været en god hjælp for Jer ude på farmene. Det er jo et nyt og ekstra led i hele forløbet fra modtagelse og frem til tørreriet og det har været svært at vide/styre om alle de skind der var bestemt til tørreriet rent faktisk nåede frem eller om de i stedet endte i fryseren. Derfor har nogle af Jer ikke haft alle typer af skind klar til februar auktionen, det beklager jeg ..

Vi har i skrivende stund tanet 400.000 skind og vi har løbende fået opdateret tanemaskinerne til det Minkpapir kalder version 2.7. Det er primært hanner vi har tanet på disse maskiner og det er meget let at se hvilke, da den nederste del af skindet syner mere ”flad” pga. posen der fastholder skindet. Tanemaskinen strækker skindet meget mere end tidligere og derfor springer nogle skind i snuden. Vi ser faktisk at der i nogle tilfælde kan presses dråber af frisk blod ud af selve snuden, når de strækkes på tanen.

Der er i den kommende uge frem til jul åbent for pakning af skind, til og med på fredag d. 22/12 fra kl. 6 til 18. Imellem Jul og nytår er der åbent d. 27-28-29/12 fra kl. 8 til 17, af planlægningsmæssige årsager skal alle bookninger dog ske senest d. 26/12. Efter nytår er der igen åbent fra d. 2/1 alle ugens 7 dage i tidsrummet kl. 6 til 18.

Vi har jo lidt julefrokost i avlerkøkkenet på onsdag d. 20/12 kl. 12. smørrebrød a´28 kr. skal bestilles hos mig eller på sedlen i pakkerummet senest mandag d. 18/12 kl. 12.

Vi starter op igen med skrab og taning af de sidste 200.000 skind d. 7/1 og har så ”nye” skind på lageret igen d. 11/1 og forventer at være færdige omkring d. 28/1.

 

Glædelig jul og godt nytår til Jer alle

Hilsen Aksel