Hej med Jer ..

Vi har nu pelset mink i 2 uger (375.000 stk.) og i det store hele synes jeg at det er gået planmæssigt og godt. Indlevering af mink er flyttet til en anden hal hvor der er rigtig god plads til at tælle mink på vognene og arrangere det således at de bliver flået i den rigtige rækkefølge. Vi havde for en uges tid siden lidt udfordringer med at flå minkene i det tempo som vognmændene afleverede dem i og de har derfor ventet en smule på hyldevognene .. det blev løst ved en ændring i deres køreplan og ved at flålinjerne kom op i tempo. I hver af de sidste 4 dage/døgn har vi flået ca. 30.ooo mink og vi er nu fuldstændig “med”, hvilket vil sige at, alle de i løbet af dagen indleverede hyldevogne har været tømt kl. 6:00 den efterfølgende morgen og 30-40 tomme hyldevogne stået klar til lastbilerne.

Den nye afdeling med skæring af forpoter fungerer over al forventning .. den automatiske “tømmer” af hyldevogne fungerer helt efter hensigten og bortset fra en rekonstruktion af lågerne på det lange transportbånd den første aften, kører det også rigtig godt. Jeg var meget spændt på om de ansatte kunne følge med til at tromle dyrene og skære poter i et tempo der kunne følge flålinjerne .. det kan de .. og jeg synes det er en fornøjelse at gå igennem denne hal .. ingen støj .. ingen støv .. bare en super velfungerende del af hele flow linjen. Det er også her vores special afdeling til flåning af “elastikmink” har til huse .. I er gode til at bruge elastikkerne og nogle dage har de flået 500 mink og skrabt dem løbende. På trods af dette ser vi stadig en del mink med sår hos de andre flålinjer, de er svære at “spotte” da pelsen er indtakt med på lædersiden kan vi se gamle sår, tit lige bagved forbenene.

Combicut vs. Smartcut .. eller HG´s opskæringsmaskine kontra Jasopelse´s .. hmm hvad skal jeg sige .. vi har uden tvivl reduceret antallet af mistede bagben meget .. Combicutten er ændret på nogle områder hvilket klart har forbedret den. Jasopelsen kører godt, det er tydeligt at det er en maskine der lige er udviklet og den vil med tiden blive endnu bedre .. den er mere enkelt at betjene. Vi har en del mistede haler og det sker på opskæringsmaskinen fra Jasopels!

Martin Kirkeby er ansat til at rådgive og føre kontrol ved flålinjerne, og det har helt sikkert en positiv effekt at der næsten hele tiden er en “vagthund” i området og så er akkordlønnen fjernet hvilket har reduceret tempoet og “vildskabet” i flåningen.

Ved flåmaskinerne skifter vi dagligt ruller på ca. samme tid og de har typisk skrabt 4500-4700 skind på et døgn. Bent har sat programmerne på skrabemaskinerne således at det er meget let at “steppe” op eller ned i skrabetryk og han noterer hvilke niveauer den enkelte avlers skindtype skrabes bedst på .. et stort men givtigt arbejde.

Tanepigerne er virkelig udfordret .. Vi har sagt farvel til “Lemvig tane modellen” og taner nu på en anden måde som gør at der ikke længere er den store fold af bugskind på de store skind, det gir nye udfordringer med bugskind der er længere end rygskind og flere hjulbenede .. her til en start. I kender det sikkert selv .. om ikke andet så fra konen .. det er svært at ændre på ting man har gjort i 10 år ..

I avlernes pakkeområde er der nye kantine/køkken og toilet forhold .. det er sgu blevet godt .. benyt det og hold det venligst pænt.

Har i spørgsmål til ovenstående eller andet er I altid velkomne til at kontakte mig.

Fortsat go pels sæson

Hilsen Aksel