Hej med Jer …

Sig nærmer tiden hvor vi igen skal pelse mink og på pelscentret gør vi alt for, at vi kan få en god og effektiv sæson.

Vi er begyndt på at køre hyldevogne ud til jer og forventer at være færdige med det, i den kommende uge, sammen med hyldevognene får du en pose leveret med næsemærker, kanyler til isætning af næsemærker, elastikker til mærkning af dyr med sårbar skind, blok med følgeseddel til hver enkelt hyldevogn og indleverings sedler. I posens lukning er der et manilamærke og i dette er dine næsemærker isat … her kan du se om du skal sætte 1 eller 2 mærker i. Der er på svejset et nyt truckbeslag på alle hyldevogne og jeg er godt klar over at det reducerer vende radius en smule når i skal bruge “hunden” men skær støttebenet af, det hjælper ..

Generelt omkring hyldevogne … vi skal stadig tælle alle mink manuelt så det er en KÆMPE hjælp hvis der ligger 20 dyr på alle hylder .. eller i det mindste samme antal, på alle hylder, har du ikke lige 400 dyr så lad differencen ske på 1 hylde. En optimal hyldevogn har 200 hanner på den ene side og 200 tæver på den anden. Har du en anden fordeling på hanner og tæver så lad dem kun “mødes” et sted og vend den han og tæve der ligger ved siden af hinanden med halen ud .. tak. Og vi skærer jo forpoterne ….

På grund af stadig større mink er maximum absolut 400 dyr pr. hyldevogn ..

Vi har i år en særlig flålinje til de dyr du påsætter elastik, sæt gerne elastikken lige bag forbenene så vi er sikker på at de ikke falder af i kropstromlen. I disse skind sætter vi, ved siden af dit/dine næsemærker, 1 lang transperant næsemærke.

Husk at alle 400 mink på hyldevognen “havner” samme sted .. i tørreriet eller i fryseren til den ene eller anden auktion, så jo flere typer du har på samme vogn, jo sværere er det at fordele dem optimalt i fryseren … og husk .. ALDRIG gamle tæver og ung tæver på samme hyldevogn!

Som i ved skal hyldevognen omvikles med film for at undgå minkene falder af hyldevognen under transporten .. brug nu nok til at det ikke sker … ellers er det helt spildt.

Med 9 flålinjer er vores “beregnede” maximum pr. dag (fra kl. 5 til 23) ca. 32.000 mink eller 80 hyldevogne og med den plan der er lagt sker det kun 2 dage at vi rammer 80 hyldevogne, i den første uge kommer vi ikke over 60.

Jeg vil her på hjemmesiden opdatere jer på hvad der sker på pelscentret i løbet af sæsonen og jeg sender en sms når der er nyt.

Fortsat go´ weekend

Hilsen Aksel